Znojemští volejbalisté budou bojovat o medaile v Českém poháru žáků

Čtvrtý turnaj Českého poháru žáků ve volejbale se odehrál ve Frýdku Místku. Mladé volejbalisty VK PFN Znojmo v něm čekal nelehký úkol celkového vítězství a postupu do bojů o medaile v této jediné dlouhodobé celostátní volejbalové soutěži starších žáků.

   V prvním ze sedmi zápasů nahuštěných do dvou hracích dnů se znojemští volejbalisté utkali s Duklou Liberec, která byla do turnaje nasazena jako papírově nejlepší celek z Čech. Již od počátečních výměn bylo ale jasné, že na kurtu budou vládnout znojemští hráči, kteří za mohutného povzbuzování svých fanoušků doslova rozbili libereckou Duklu 25:10 a 25:15!! Ve druhém zápase pak znojemským kladli jen o maličko větší odpor žáci z Kralup, kteří však rovněž odcházeli ze hřiště poraženi, a to v poměru 25:20, 25:16. Ve třetím duelu přišel první zádrhel – po celkem jasném vítězství v první sadě nad Opavou 25:15 vsadil soupeř na riskantní servis, který mu až neuvěřitelně vycházel a pod tlakem se začaly kupit chyby na straně Znojma, což vyústilo v porážku 21:25. V rozhodujícím tie-breaku však již Znojmo opět předvedlo svou rychlou a razantní hru a zaslouženě jej získalo 15:9. Klíčový zápas čekal na znojemské žáky v sobotním podvečeru, kdy proti nim nastoupili rovněž doposud neporažení Lvi Praha. Volejbalisté Znojma k utkání přistoupili velmi koncentrovaně a zodpovědně, předvedli svůj nejlepší výkon na turnaji a soupeři nedali sebemenší šanci. Výsledek 25:14 a 25:13 vypovídá jednoznačně o poměru sil na hřišti. Toto opravdu povedené vítězství však bylo třeba potvrdit ještě ve večerním zápase s Jirkovem. Soupeř ze severních Čech hrál velmi obětavě a nadšeně, nicméně se v žádné sadě nedostal do vyrovnané koncovky a znojemští žáci ho porazili dvakrát 25:17.

   K vysněnému prvnímu místu stačilo týmu Znojma v nedělním dvouzápasovém programu získat čtyři body a hned v prvním utkání čekal na palubovce věčný rival z Brna. Ani v letošním vzájemném šestém duelu však brněnští volejbalisté na body nedosáhli a družstvo VK PFN Znojmo si připsalo další turnajové vítězství, tentokrát v poměru 25:19, 25:20. V závěrečném klání narazili hráči Znojma na domácí borce z Frýdku-Místku a stačilo jim získat jeden set. To se jim povedlo hned v první sadě 25:20 a v dalším průběhu zápasu dostali prostor mladší hráči z lavičky, kteří doposud nastoupili na hřiště jen sporadicky. Bojovali statečně a po zásluze si v bouřlivém prostředí užili další dva sety, které sice v koncovkách ztratili, ale i tak se mohli radovat z celkového vítězství v turnaji a postupu do bojů o medaile v závěrečných dvou kolech Českého poháru!!

  Sestava týmu VK PFN Znojmo: nahrávači Adam Vítámvás, Martin Kravec smečaři Tomáš Bartoš, Zdeněk Švaříček, David Bárta, blokaři Adam Nedvěd, Jan Pavlica, Antonín Klimeš, Vít Březina, univerzálové Marek Holík, Jiří Donát a libero David Knebl.

    Velké poděkování patří skvělým fanouškům, kteří po oba dny, ač v Moravskoslezském kraji, připravili znojemským hráčům doslova domácí prostředí! 

Mohlo by se vám také líbit

Leave a Comment